ECO13 mrt '14 13:54

'Hoger begin voor Wall Street'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen donderdag waarschijnlijk licht hoger beginnen.

EPA
EPA

De stemming wordt gesteund door goed nieuws over de Amerikaanse economie. Teleurstellende economische cijfers uit China zorgen echter voor wat terughoudendheid.

Voor aanvang van de handel op Wall Street bleek dat de detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten in februari met 0,3 procent op maandbasis zijn gestegen. Dat was iets beter dan de toename van 0,2 procent die economen hadden voorzien.

Daarnaast werd bekendgemaakt dat het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week met 9000 is gedaald tot 315.000. Hier werd gerekend op een lichte stijging tot 330.000 aanvragen. De Amerikaanse importprijzen namen vorige maand sterker dan verwacht toe met 0,9 procent op maandbasis.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,2 procent voor de Amerikaanse beurzen. De New Yorkse graadmeters eindigden woensdag zonder grote uitslagen. Net als in Europa zorgden de spanningen tussen Oekraïne en Rusland en de onzekerheid over de economische groei in China voor een afwachtende sfeer. De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent lager op 16.340,08 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen