ECO24 okt '14 15:02

'25 banken falen bij onderzoek ECB'

Auteur: ANP Nieuws

FRANKFURT (ANP) - 25 Europese banken lijken te zakken voor het bankenonderzoek van de Europese Centrale Bank (ECB).

EPA
EPA

Dat meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van een voorlopig document van de ECB, waarop het de hand heeft weten te leggen.

Uit dat document zou blijken dat 105 van de 130 onderzochte banken goed door de test zijn gekomen. De andere 25 banken zouden op basis van hun financiële positie aan het eind van vorig jaar extra kapitaal moeten ophalen. Aangezien diverse banken de afgelopen maanden al actie hebben ondernomen om hun buffers te versterken, zou nog niet duidelijk zijn hoeveel banken nu nog altijd kapitaal tekortkomen.

De ECB wilde geen commentaar geven op het bericht. Net als eerder deze week gaf een woordvoerder aan dat de definitieve resultaten zondag pas worden vastgesteld. Tot die tijd zijn alle conclusies ten aanzien van het onderzoek zeer speculatief, aldus de centrale bank.

De ECB publiceert de resultaten van het bankenonderzoek zondag om 12.00 uur. Dan wordt ook duidelijk hoe de Nederlandse banken ING, Rabobank, ABN Amro, SNS, Bank Nederlandse Gemeenten en de Waterschapsbank er volgens de centrale bank voorstaan. De Nederlandsche Bank (DNB) liet vorig jaar al weten er niet vanuit te gaan dat die banken bij het onderzoek tegen nieuwe problemen zouden oplopen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen