ECO24 okt '14 19:39

Wall Street omhoog na zwak begin

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen konden vrijdag na een aarzelend begin verder bouwen op de sterke koerswinsten van een dag eerder.

EPA
EPA

Wederom moesten beleggers een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten verwerken, van toonaangevende bedrijven als Amazon, Microsoft, Ford en Procter & Gamble (P&G).

De Dow-Jonesindex stond in de tussentijdse handel 0,4 procent in de plus op 16.735 punten. De S&P 500 steeg 0,2 procent tot 1955 punten en de Nasdaq klom 0,2 procent naar 4460 punten.

Microsoft ging 1,6 procent omhoog nadat het softwareconcern donderdag nabeurs met meevallende omzetcijfers was gekomen. De producent van consumentenproducten P&G meldde dat het afscheid neemt van batterijenmaker Duracell en steeg 2,5 procent. Verder kwam koeriersbedrijf UPS met beter dan verwachte winstcijfers naar buiten en won 0,5 procent.

Amazon onderuit

Internethandelaar Amazon ging ruim 8 procent onderuit na dieprode cijfers als gevolg van omvangrijke investeringen in toekomstige groei. Amazon zette afgelopen kwartaal een nettoverlies in de boeken van 437 miljoen dollar, meer dan het tienvoudige van het verlies een jaar eerder. Verder werden teleurstellende prognoses voor het feestdagenseizoen gegeven.

Het aandeel van automaker Ford Motor (min 4,3 procent) stond ook onder druk na tegenvallende kwartaalcijfers. Het concern meldde een lagere winst, onder meer als gevolg van terugroepacties en oplopende verliezen in Europa. Colgate-Palmolive verlaagde de winstverwachting voor het hele jaar, maar noteerde toch 0,4 procent hoger.

Verkoop nieuwe woningen

De Amerikaanse overheid maakte vrijdag bekend dat de verkoop van nieuwe woningen licht is gestegen in september. Het verkoopcijfer van een maand eerder werd echter flink naar beneden bijgesteld.

De euro noteerde 1,2667 dollar, tegen 1,2670 dollar bij het slot van de Europese handel. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent goedkoper op 80,81 dollar. Brent zakte 0,7 procent in prijs tot 86,14 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen