ECO29 jul '14 08:13

Weer winst voor Nikkei

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De effectenbeurs in Tokio is dinsdag opnieuw met winst gesloten.

EPA
EPA

Sterke resultaten van autofabrikant Nissan hielpen de Japanse beurs vooruit, terwijl tegenvallende Japanse detailhandelsverkopen weinig effect hadden op de handel. Ook bleef de blik gericht op de Verenigde Staten, waar de Federal Reserve dinsdag begint aan de tweedaagse beleidsvergadering. De Nikkei eindigde 0,6 procent hoger op 15.618,07 punten.

Nissan behoorde tot de grootste stijgers met een winst van 1,9 procent. De automaker heeft een sterk kwartaal achter de rug, vooral dankzij hogere verkopen in de Verenigde Staten en China. Detailhandelsconcern Fast Retailing, eigenaar van kledingketen Uniqlo, klom 2 procent, ondanks een sterker dan verwachte daling van de winkelverkopen in Japan in juni.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten gingen dinsdag ook omhoog. De hoop op stabilisatie van de economische groei in China bleef het sentiment ondersteunen. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,4 procent hoger en in Seoul klom de Kospi 0,6 procent. De All Ordinaries in Sydney kreeg er 0,2 procent bij.

Gerelateerde artikelen