ECO6 nov '14 07:57Aangepast op 6 nov '14 08:35

'AEX begint licht lager'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse effectenbeurs begint donderdag waarschijnlijk licht lager.

ANP
ANP

Ook de andere Europese aandelenmarkten zullen met kleine verliezen openen na de sterke koerswinsten van een dag eerder. De handel staat in het teken van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). In Amsterdam gaat de aandacht uit naar de kwartaalcijfers van onder meer Delta Lloyd en BAM.

,,De stemming op de beurzen blijft onderliggend goed, maar we gaan eerst kijken wat de ECB later op de dag gaat doen. Dat besluit zal de markt beheersen. Wijzigingen in het beleid van de centrale bank worden niet voorzien. Maar misschien komt de ECB in navolging van de centrale bank in Japan wel met een verrassing door meer geld in de markt te pompen om de economie aan te jagen“, aldus analist Tom Muller van Theodoor Gilissen.

Bouwbedrijf BAM liet in zijn handelsbericht weten nog altijd last te hebben van zwakke marges bij opdrachten uit het verleden en van een onderdekking van de algemene kosten in Nederland. BAM bevestigde wel de resultaatverwachting voor dit jaar.

Delta Lloyd

Delta Lloyd stelde in het kwartaalbericht af te zien van eventuele overnames op de Nederlandse verzekeringsmarkt. De verzekeraar verkiest naar eigen zeggen ,,autonome groei'' boven een actieve rol in de consolidatie van de markt.

TKH Group staat ook in de schijnwerpers. Het technologiebedrijf verhoogde zijn winstverwachting voor 2014 na sterke derdekwartaalcijfers.

Liberty Global

Aan het overnamefront liet Liberty Global weten het overnamebod op Ziggo onvoorwaardelijk te hebben verklaard, na het aflopen van de aanbiedingsperiode. Daarnaast maakte Corio bekend dat de overname van het vastgoedbedrijf door het Franse Klépierre volgens plan verloopt.

In het Verre Oosten gingen de belangrijkste beurzen donderdag overwegend omlaag. De Nikkei in Tokio eindigde 0,9 procent in de min. Beleggers namen wat gas terug na 5 winstdagen op rij.

Euro

De beurzen op Wall Street sloten woensdag overwegend in de plus, waarbij de Dow-Jonesindex en de S&P 500 nieuwe records bereikten. De Dow eindigde 0,6 procent hoger op 17.484,53 punten. De brede S&P klom 0,6 procent tot 2023,57 punten, maar de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent naar 4620,72 punten.

Op de Europese aandelenbeurzen werden eerder op de dag flinke winsten geboekt. De AEX-index in Amsterdam eindigde 1,7 procent hoger op 410,66 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 591,68 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs boekten winsten tot 1,9 procent.

De euro noteerde donderdag voor opening van de aandelenbeurzen op 1,2516 dollar, tegen 1,2479 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie stabiliseerde op 78,70 dollar. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper op 82,85 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen