ECO24 jul '14 15:09

Wall Street verwerkt stroom kwartaalcijfers

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street openen donderdag naar verwachting met een kleine winst.

Beleggers verwerken opnieuw een stroom kwartaalcijfers van grote bedrijven, ditmaal van onder meer Facebook, Caterpillar, 3M, General Motors en AT&T.

Facebook maakte woensdag nabeurs bekend dat de winst vorig kwartaal stevig is opgelopen, geholpen door een toename van het aantal mobiele gebruikers. De inkomsten uit mobiele advertenties liepen daarbij met 59 procent op.

Telecomconcern AT&T heeft afgelopen kwartaal geprofiteerd van een toestroom aan nieuwe klanten, die gebruikmaken van een nieuw financieringsplan van het bedrijf. De omzet steeg, maar de nettowinst zakte met 7 procent.

Caterpillar

Machinebouwer Caterpillar verhoogde opnieuw zijn winstverwachting voor dit jaar, terwijl General Motors de winst vorig kwartaal bijna volledig zag verdampen door de kosten voor de omvangrijke terugroepacties van de afgelopen maanden. 3M boekte een hogere winst dan een jaar eerder, op een recordomzet. De omzet nam in alle segmenten en regio's van het concern toe.

De futures wezen een halfuur voor aanvang van de handel op een minieme openingswinst voor de Dow-Jonesindex en de S&P 500.

Woensdag sloot de Dow-Jonesindex 0,2 procent lager op 17.086,63 punten. De brede S&P 500 kreeg er 0,2 procent bij tot 1987,01 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 4473,70 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen