ECO22 dec '14 09:46Aangepast op 22 dec '14 10:06

Huizenprijzen opnieuw gestegen

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De huizenprijzen in Nederland zijn in november opnieuw gestegen.

ANP
ANP

Koopwoningen werden 2,3 procent duurder vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend.

De prijsstijging is iets groter vergeleken met de voorgaande maand oktober. Al meer dan een half jaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder.

Het gemiddeld prijsniveau van koopwoningen is nu ongeveer even hoog als in april 2003. Vergeleken met augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, liggen de prijzen nog altijd 19,2 procent lager. Ten opzichte van het dieptepunt in juni vorig jaar lieten koopwoningen een prijsherstel van bijna 3 procent zien.

Vorige week werd al bekend dat er in november 10,6 procent meer huizen zijn verkocht vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. In totaal kregen afgelopen maand 11.696 huizen een nieuwe eigenaar. In de eerste elf maanden van dit jaar werden er 128.246 woningen verkocht, een stijging van 35,5 procent ten opzichte van de vergelijkbare periode van vorig jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen