ECO18 nov '14 09:19Aangepast op 18 nov '14 10:00

Beurzen zetten klim voort

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De effectenbeurs aan het Amsterdamse Damrak is dinsdagochtend licht hoger geopend.

ANP
ANP

Ook de andere Europese beurzen wisten de winsten van een dag eerder verder uit te breiden. Beleggers wachten nog op een vertrouwenscijfer uit Duitsland. Bij de bedrijven kwam Imtech met een handelsbericht.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de vroege handel 0,4 procent hoger op 415,87 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 616,07 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 0,7 procent.

Grootste stijger in de AEX was telecomconcern KPN met een winst van ruim 2 procent. SBM Offshore stond onderaan met een min van 5 procent. Rabobank verlaagde het advies voor de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie vanwege de omkopingsperikelen in Brazilië.

Imtech

In de MidKap herstelde Imtech van een openingsverlies en steeg ruim 6 procent. De technisch dienstverlener ontving in het derde kwartaal minder orders, maar wist wel het nettoverlies terug te dringen. De Telegraaf meldde daarnaast dat Imtech beschuldigingen onderzoekt over criminele geldstromen waarmee voormalige Imtech-managers jarenlang de kas spekten van een Duitse voetbalclub.

Accell Group behoorde ook tot de koplopers onder de middelgrote bedrijven met een plus van 1,9 procent. De fietsenfabrikant verwacht voor het tweede halfjaar een hogere omzet en winst. Het bedrijf is tevens in gesprek over een overname van het Deense Cycle Service Nordic.

Imtech

Advies- en ingenieursbedrijf Grontmij heeft als onderdeel van een joint venture een contract binnengesleept voor het onderhouden en verbeteren van het wegennet in Groot-Brittannië. De opdracht heeft een waarde van maximaal 638 miljoen euro verdeeld over tien partijen. Het aandeel klom 2,6 procent.

In Londen daalde easyJet 0,2 procent. De Britse prijsvechter heeft de winst over het afgelopen boekjaar flink zien toenemen. Het bedrijf verhoogde zijn dividend. Een speciaal dividend bleef echter uit, terwijl enkele analisten daar wel op hadden gerekend.

De euro stond dinsdagochtend op 1,2492 dollar, tegen 1,2457 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie bleef stabiel op 75,60 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder op 79,05 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen