ECO13 nov '14 16:17

Aegon en Shell verliezen op AEX

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenmarkten waren donderdagmiddag verdeeld na een stortvloed van kwartaalcijfers uit het bedrijfsleven.

ANP
ANP

In Amsterdam ging verzekeraar Aegon bijna 7 procent onderuit na de presentatie van tegenvallende resultaten. Ook Shell drukte op de AEX. Het olieconcern stond 1,4 procent in de min vanwege een verdere daling van de olieprijzen.

Met nog anderhalf uur handelen te gaan stond de AEX 0,3 procent lager op 410,85 procent, terwijl de MidKap-index 0,1 procent steeg tot 611,29 punten. De graadmeters in Frankfurt en Londen stegen beide 0,2 procent, terwijl de CAC 40 in Parijs een fractie daalde.

ING (plus 1,3 procent) was de sterkste stijger bij de Amsterdamse hoofdfondsen. Het bedrijf maakte bekend een deel van zijn belang in de voormalige dochter Voya Financial te hebben verkocht. De transactie levert naar verwachting een boekwinst op van 400 miljoen euro. Philips steeg 0,8 procent na geruchten over biedingen van diverse investeringsmaatschappijen op de verlichtingsdivisie.

SBM Offshore

Dienstverlener aan de olie- en gasindustrie SBM Offshore leverde een eerdere winst in en stond 1,3 procent lager. De koers liep woensdag nog 17,5 procent op nadat de het bedrijf een schikking van een omkopingszaak bekendmaakte.

Supermarktconcern Ahold stond onveranderd na gemengde kwartaalcijfers. Op de lokale markt zakte toeleverancier aan de chipindustrie RoodMicrotec 10 procent na een omzetwaarschuwing.

RWE

RWE verloor in Frankfurt 2,4 procent. Het Duitse energieconcern zag de winst kelderen door dalende energieprijzen. In Brussel won de Belgische bank KBC 5,7 procent na een winstverdubbeling in het derde kwartaal.

In Londen werden de halfjaarcijfers van bierbrouwer SABMiller, het moederbedrijf van Grolsch, beloond met een koerswinst van 1,5 procent.

De euro was 1,2467 dollar waard, tegen 1,2462 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op woensdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,4 procent goedkoper op 76,11 dollar. Brentolie werd ook 1,4 procent goedkoper, op 79,26 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen