ECO12 mrt '14 21:39

Weinig beweging op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn woensdag zonder grote uitslagen gesloten.

EPA
EPA

Net als in Europa zorgden de spanningen tussen Oekraïne en Rusland en de onzekerheid over de economische groei in China voor een afwachtende sfeer.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 16.340,08 punten. De brede S&P 500 sloot nagenoeg onveranderd op 1868,20 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,4 procent tot 4323,33 punten.

De Dow Jones werd aangevoerd door Chevron, dat 1 procent meer waard werd. Het olieconcern had daarmee weinig last van de stevige daling van de prijs van Amerikaanse olie. Die zakte woensdag met bijna 2 procent tot 98,22 dollar per vat, nadat was gebleken dat de Amerikaanse olievoorraden vorige week veel sterker zijn gegroeid dan verwacht. Daarnaast maakte het Witte Huis bekend dat een groter deel van de Amerikaanse strategische oliereserve op de markt wordt gebracht.

Herbalife

Herbalife leverde ruim 7 procent in. Het voedingsmiddelenbedrijf meldde woensdag dat Amerikaanse toezichthouders een onderzoek zijn begonnen naar de verkooppraktijken van het bedrijf. Herbalife ligt al lange tijd onder vuur, onder meer doordat de activistische aandeelhouder Bill Ackman het bedrijf beschuldigde van misleiding.

Ook het aandeel Vimpelcom leed onder de bekendmaking van een justitieel onderzoek. Het aan de Nasdaq genoteerde Russische telecombedrijf meldde eerder op de dag dat het hoofdkantoor in Nederland is binnengevallen door het Openbaar Ministerie. Het onderzoek, dat ook in de VS plaatsvindt, richt zich op de activiteiten van het bedrijf in Oezbekistan. Vimpelcom zakte bijna 1 procent.

Newmont Mining

De goudbedrijven Newmont Mining en Barrick Gold wonnen circa 3 procent. Zij profiteerden van de hogere goudprijs, die woensdag steeg tot het hoogste niveau van het afgelopen halfjaar.

De euro was woensdagavond 1,3905 dollar waard, tegen 1,3915 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen