ECO28 okt '14 09:21Aangepast op 28 okt '14 09:54

KPN koploper op positieve beurs

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De effectenbeurs in Amsterdam is dinsdagochtend met winst begonnen.

ANP
ANP

Ook de andere Europese aandelenmarkten openden hoger. Beleggers verwerkten een grote hoeveelheid resultaten van toonaangevende Europese bedrijven en hielden hun blik gericht op de Federal Reserve, die dinsdag begint aan de tweedaagse beleidsvergadering. In Amsterdam werd het kwartaalbericht van KPN positief ontvangen.

De AEX-index noteerde in de vroege handel 1,2 procent hoger op 399,63 punten. De MidKap won 0,9 procent tot 591,70 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt kregen er tot 1,5 procent bij.

KPN klom 3,6 procent in de AEX. Het telecomconcern leed in het derde kwartaal een nettoverlies van 76 miljoen euro. Volgens analisten van Rabobank vertonen de resultaten van KPN echter langzaam maar zeker tekenen van stabilisering.

Imtech

Het aandeel Imtech zakte op de eerste handelsdag na het samenvoegen van de aandelen met 9,5 procent tot 4,03 euro. Maandag liet de technisch dienstverlener weten dat beleggers voor 500 aandelen er 1 terugkrijgen, met een waarde van 5 euro.

In Londen zakte Lloyds meer dan 1 procent. De Britse bank bevestigde bij de presentatie van de kwartaalcijfers de komende 3 jaar zo'n 9000 banen te schrappen. De enorme reorganisatie, waarbij zo'n 10 procent van het personeel verdwijnt, lekte vorige week al uit.

BP

De Britse bank Standard Chartered verloor ruim 6 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. BP klom 1,5 procent, ondanks dat het Britse olieconcern in het afgelopen kwartaal aanzienlijk minder winst boekte vanwege de lagere olieprijs.

UBS won 2 procent in Zürich. De grootste bank van Zwitserland boekte meer winst ondanks de hoge juridische lasten voor diverse rechtszaken. Ook het Zwitserse Novartis (plus 1,8 procent) deed goede zaken. 's Werelds grootste medicijnenfabrikant gemeten naar omzet wist zijn kwartaalwinst op te voeren dankzij een stevige vraag naar zijn nieuwe medicijnen.

De euro bleef nagenoeg onveranderd op 1,2712 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 81,10 dollar. Brentolie bleef stabiel op 85,79 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen