ECO30 jul '14 07:32

USG People ziet herstel verder aantrekken

Auteur: ANP Nieuws

ALMERE (ANP) - USG People heeft de vraag naar uitzendkrachten de afgelopen maanden verder zien toenemen en verwacht dat die trend in de rest van het jaar aanhoudt.

ANP
ANP

Dat meldde het uitzendbedrijf woensdag.

USG People boekte in het tweede kwartaal een omzet van 583,3 miljoen euro. Dat was 6 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebita) verbeterde tot 15,4 miljoen euro, tegen een min van 18,7 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2013. Onder de streep werd het nettoverlies met ruim 20 miljoen euro verkleind, tot 2,7 miljoen euro. De min kwam door een incidentele belastingtegenvaller, onderliggend resteerde een winst van bijna 8 miljoen euro.

Het moederbedrijf van uitzendbureaus als Unique en Start People gaf aan dat de positieve trends zich in het tweede kwartaal verder hebben verbreed, met groei in alle kernlanden. Daarbij was er na negen kwartalen van krimp ook een verbetering zichtbaar bij werving en selectie. Die lijn zette door in juli en USG verwacht dat de positieve ontwikkelingen in de rest van 2014 worden doorgezet.

Gerelateerde artikelen