ECO25 mrt '14 11:56

Herstel op Europese beurzen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag weer herstel zien na de verliesbeurt van een dag eerder.

ANP
ANP

Beleggers hielden hun blik gericht op de Verenigde Staten, waar later op de dag cijfers over het consumentenvertrouwen en de huizenmarkt naar buiten komen.

,,De min van gisteren wordt weer weggepoetst. Het lijkt wat rustiger te zijn geworden op de beurzen. De ondertoon blijft positief aangezien er nog altijd geen alternatief is voor aandelen. Ook geeft men overal een positieve draai aan. Zo voeden tegenvallende Chinese economische cijfers de hoop op steunmaatregelen en krijgt het winterse weer de schuld van teleurstellende cijfers uit de VS“, aldus Erik Nugteren, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 1,2 procent hoger op 393,07 punten. De MidKap klom 1,2 procent tot 655,88 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,4 procent.

Geen impact

Een lichte afname van het Duitse ondernemersvertrouwen had geen impact op de handel. Volgens onderzoeksinstituut Ifo werd de daling veroorzaakt door het conflict tussen Rusland en Oekraïne.

Grootste stijger in de AEX was uitzender Randstad met een winst van ruim 2 procent. ING won meer dan 1 procent. De bank en verzekeraar betaalt eind deze maand ruim 1,2 miljard euro terug aan de Nederlandse staat. Volgend jaar verwacht het financiële concern de volledige staatssteun te hebben terugbetaald.

Altice

Op de lokale markt steeg Altice 3 procent. Het Franse mediaconcern Vivendi wil dat het in Amsterdam genoteerde kabelbedrijf zijn overnamebod op telecomdochter SFR opschroeft richting het onlangs verhoogde bod van het Franse conglomeraat Bouygues.

In Milaan steeg Luxottica meer dan 3 procent. De Italiaanse eigenaar van populaire brillenmerken als Ray-Ban en Armani gaat de toekomstige versies van de internetbril Google Glass ontwerpen.

easyJet

In Londen won easyJet bijna 5 procent. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat het verlies over de eerste helft van zijn boekjaar lager uitvalt dan eerder werd aangenomen. Royal Mail zakte 1,5 procent. Het Britse postbedrijf schrapt per saldo 1300 arbeidsplaatsen als onderdeel van een kostenbesparingsprogramma.

De euro was 1,3810 dollar waard, tegen 1,3788 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 100,06 dollar per vat. Voor een vat Brentolie werd 0,3 procent meer betaald op 107,14 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen