ECO25 mrt '14 15:56Aangepast op 25 mrt '14 16:48

Beurzen boeken stevige winst

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Op de Europese aandelenbeurzen werden dinsdagmiddag stevige winsten geboekt.

ANP
ANP

Na de verliesbeurt van een dag eerder gingen beleggers weer op zoek naar koopjes. Meevallende economische cijfers uit de Verenigde Staten ondersteunden de positieve stemming.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de late middaghandel 1,1 procent hoger op 392,42 punten. De MidKap klom 1,2 procent tot 655,72 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er tot 1,4 procent bij.

,,De min van gisteren wordt weer weggepoetst. Het lijkt wat rustiger te zijn geworden op de beurzen. De ondertoon blijft positief aangezien er nog altijd geen alternatief is voor aandelen. Ook geeft men overal een positieve draai aan. Zo voeden tegenvallende Chinese economische cijfers de hoop op steunmaatregelen en krijgt het winterse weer de schuld van teleurstellende cijfers uit de VS'', zei Erik Nugteren, partner bij Ambassador Investments.

Duitsland

Een lichte afname van het Duitse ondernemersvertrouwen had geen impact op de handel. Volgens onderzoeksinstituut Ifo werd de daling veroorzaakt door het conflict tussen Rusland en Oekraïne. In de VS nam het vertrouwen van consumenten daarentegen sterker dan verwacht toe, terwijl de daling van de verkopen van nieuwe woningen meeviel.

Grootste stijger in de AEX was SBM Offshore met een plus van 2,8 procent. ING kreeg er 0,9 procent bij. De bank en verzekeraar betaalt eind deze maand ruim 1,2 miljard euro terug aan de Nederlandse staat. Volgend jaar verwacht het financiële concern de volledige staatssteun te hebben terugbetaald. KPN was de grootste daler met een min van 0,6 procent.

Altice

Op de lokale markt steeg Altice met 1,7 procent. Het Franse mediaconcern Vivendi wil dat het in Amsterdam genoteerde kabelbedrijf zijn overnamebod op telecomdochter SFR opschroeft richting het onlangs verhoogde bod van het Franse conglomeraat Bouygues.

In Milaan steeg Luxottica met ruim 4 procent. De Italiaanse eigenaar van populaire brillenmerken als Ray-Ban en Armani gaat de toekomstige versies van de internetbril Google Glass ontwerpen. In Londen won easyJet ruim 5 procent. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat het verlies over de eerste helft van zijn boekjaar lager uitvalt dan eerder werd aangenomen.

De euro was 1,3790 dollar waard, tegen 1,3788 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van Amerikaanse olie steeg met 0,4 procent tot 100,04 dollar per vat. Voor een vat Brentolie werd 0,5 procent meer betaald op 107,32 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen