ECO24 mei '14 10:12Aangepast op 24 mei '14 10:28

Rutte: geen vroege Sinterklaas voor bouw

Auteur: ANP Nieuws

MIDDELBURG (ANP) - Het kabinet komt niet met nieuwe stimuleringsmaatregelen en directe investeringen in de bouw.

ANP
ANP

Het is bezig aan een ,,megaoperatie'' om de overheidsfinanciën op orde te krijgen. ,,Dus ik wil ook eerlijk zijn: Sinterklaas valt niet vroeg dit jaar.''

Premier Mark Rutte heeft dat zaterdag gezegd bij de opening van de Dag van de Bouw in Middelburg. Nieuwe banen komen er niet door eenmalig zakken vol belastinggeld in de economie te pompen, zei hij. ,,Nieuwe banen ontstaan door groei en door bedrijven die die groei mogelijk maken. Daar moet dus nu alle aandacht naar uitgaan.'' Het kabinet is daarom bezig met het hervormen van de arbeidsmarkt en het vereenvoudigen van procedures.

Volgens de premier gaat het weer beter met de bouwsector, na zware jaren waarin 70.000 banen verloren gingen. Volgens een voorzichtige schatting is er in 2015 sprake van een groei van 2,5 procent. Rutte denkt wel dat van de sector andere dingen worden gevraagd dan voor het uitbreken van de crisis in 2008. Bedrijven moeten vraaggericht werken en innovatief zijn. Zo liggen er ,,geweldige kansen'' in het energiezuiniger maken van woningen of in bouwactiviteiten om Nederland voor te bereiden op de klimaatverandering.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen