ECO24 sep '14 11:58

Winstalarm TNT drukt AEX

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen schommelden woensdagmiddag rond de slotkoersen van een dag eerder.

ANP
ANP

De stemming bleef voorzichtig na de forse koersdalingen in de afgelopen twee dagen. Op Beursplein 5 ging TNT Express onderuit na een winstwaarschuwing.

,,Het is een beurs waar weinig beweging in zit. Op TNT na zijn er geen grote uitschieters. Door gebrek aan richtinggevend macro-economisch nieuws is het een moeilijk te peilen markt, waarin vooral de handelaren de dienst uitmaken en de particuliere beleggers een pas op de plaats maken'', aldus beleggingsadviseur Bart Flentge van Hof Hoorneman Bankiers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag een fractie hoger op 418,93 punten. De MidKap zakte 0,3 procent tot 603,38 punten. De CAC 40 in Parijs steeg 0,5 procent, terwijl de FTSE in Londen 0,1 procent daalde. Op de beurs in Frankfurt werd een verlies op de DAX omgebogen in een plusje van 0,1 procent ondanks een verdere daling van het economische vertrouwen van Duitse ondernemers.

TNT Express

TNT Express stond onderaan de AEX met een verlies van 12 procent. De pakketvervoerder laat zijn margedoelstelling voor 2015 los vanwege een verdere verslechtering van het Europese handelsklimaat en toenemende concurrentie. Philips zette de klim voort na de opsplitsingsplannen, die dinsdag werden aangekondigd, en steeg 2,2 procent.

In de MidKap won Air France-KLM 2 procent. De Franse vakbonden zetten de hakken in het zand om de oprichting van een Europese prijsvechter onder de merknaam Transavia van tafel te krijgen. De staking die vorige week begon, wordt verlengd tot en met 30 september. Air France blijft op zijn beurt bij het voorstel om het plan voor Transavia uit te stellen.

Adecco

In Zürich verloor Adecco 3,6 procent. Volgens 's werelds grootste uitzendconcern zijn de uitzendmarkten in september minder sterk gegroeid dan het gebruikelijke seizoenspatroon. Concurrent Randstad zakte in Amsterdam 1,8 procent.

De euro was 1,2846 dollar waard, tegen 1,2860 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. Een vat ruwe Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 91,62 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 96,62 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen