ECO26 sep '14 12:49

De Jager benoemd tot financieel topman KPN

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - KPN heeft voormalig minister van Financiën Jan Kees de Jager benoemd tot financieel directeur.Het concern informeerde de aandeelhouders vrijdag over het voornemen De Jager te benoemen.

ANP
ANP

Het concern informeerde de aandeelhouders vrijdag over het voornemen De Jager te benoemen. Daarna werd hij formeel door de raad van commissarissen benoemd tot lid van de raad van bestuur.

De Jager zal per 1 november de functie van financieel directeur bij het telecombedrijf op zich nemen, dat werd in juli al aangekondigd. Hij wordt dan de opvolger van Steven van Schilfgaarde, die sinds september vorig jaar op interim-basis financieel directeur van KPN is. De ex-minister mag bij het telecombedrijf rekenen op een basissalaris van 625.000 euro per jaar en komt daarnaast in aanmerking voor bonussen.

De Jager was van 2010 tot 2012 minister van Financiën in het kabinet-Rutte I. Daarvoor was hij 3 jaar staatssecretaris van Financiën in het laatste kabinet van toenmalig premier Jan Peter Balkenende. Voor en na zijn politieke carrière gaf De Jager leiding aan het ICT-bedrijf dat hij mede heeft opgericht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen