ECO12 mrt '14 18:50

Gemengd beeld op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street toonden woensdag in de eerste handelsuren een gemengd beeld.

EPA
EPA

Net als in Europa zorgden de spanningen tussen Oekraïne en Rusland en de onzekerheid over de economische groei in China voor een afwachtende sfeer.

Na bijna 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent lager op 16.316 punten. De brede S&P 500 leverde ook 0,2 procent in, tot 1864 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq stond 0,1 procent in de plus, bij een tussenstand van 4311 punten.

Voor opening van de beurs bleek dat de hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald. Beleggers kijken echter vooral uit naar de belangrijke macro-economische cijfers die donderdag op het programma staan. Dan komen onder meer de Amerikaanse detailhandelsverkopen, de wekelijkse steunaanvragen en de importprijzen naar buiten.

Wal-Mart

De Dow Jones werd aangevoerd door winkelbedrijf Wal-Mart, dat 1 procent meer waard werd. Vliegtuigbouwer Boeing sloot de rij met een min van 1 procent.

De prijs van Amerikaanse olie zakte ruim 2 procent tot 97,70 dollar per vat. Uit nieuwe cijfers bleek dat de olievoorraden in de VS vorige week veel sterker zijn gegroeid dan analisten hadden verwacht. Olieconcern Chevron werd niet geraakt door de stevige daling van de olieprijs. Het aandeel Chevron stond tussentijds 0,9 procent in de plus. Concurrent ExxonMobil noteerde rond de slotstand van dinsdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen