ECO14 mei '14 11:45

Beurzen overwegend in mineur

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen woensdag overwegend licht omlaag.

ANP
ANP

Beleggers namen wat gas terug na de recente opmars, die werd veroorzaakt door de hoop op nieuwe steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB).

,,De AEX zit aan de bovenkant van de nauwe bandbreedte waarin de beurs al geruime tijd beweegt en lijkt vooralsnog niet door te willen breken. Er is weinig animo om de index tot boven de 410 punten te sturen. Tegelijkertijd is iedereen er zich van bewust dat de rente nog lange tijd laag blijft. Men moet daardoor op zoek naar rendement en komt uit bij aandelen“, aldus Sijmen Plomp, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,3 procent lager op 403,41 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 661,17 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,2 procent.

Boskalis

Grootste daler in de AEX was baggeraar Boskalis met een verlies van meer dan 2 procent na een adviesverlaging door ING. Verzekeraar Delta Lloyd stond bovenaan met een plus van 1,2 procent. In de MidKap voerde navigatiebedrijf TomTom de stijgers aan met een winst van ruim 3 procent na een adviesverhoging door Morgan Stanley. Ingenieursbureau Arcadis sloot de rij met een verlies van meer dan 1 procent.

Bij de kleinere bedrijven verloor Ordina 1,6 procent na een tussentijds handelsbericht. Cryo-Save klom meer dan 7 procent na bekendmaking van de nieuwe strategie. De stamcelbank verbreedt zijn activiteiten en wil zijn naam wijzigen in Esperite.

RWE

In Frankfurt zakte RWE 1,7 procent. Het Duitse moederbedrijf van het Nederlandse energieconcern Essent ondervond in het eerste kwartaal duidelijk hinder van de milde winter in Europa en de lagere stroomprijzen. De winst en de omzet van RWE gingen omlaag.

Allianz steeg 0,4 procent. De Duitse verzekeraar zag bij zijn vermogensbeheerder Pimco in het afgelopen kwartaal bijna 22 miljard euro aan beheerd vermogen wegvloeien, na het gesteggel in de top van Pimco.

Mediaset

In Milaan ging Mediaset 6,5 procent onderuit. Het Italiaanse televisieconcern dook in het eerste kwartaal in de rode cijfers.

De euro was 1,3719 dollar waard, tegen 1,3709 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 101,89 dollar. Brent steeg 0,3 procent in prijs tot 109,60 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen