ECO14 apr '14 15:00

'Detailhandelsverkopen stuwen Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen maandag naar verwachting met winst aan de verkorte handelsweek beginnen.

ANP
ANP

De graadmeters lijken zich daarmee wat te herstellen na de verkoopgolf van vorige week. De stemming wordt gesteund door een flinke stijging van de Amerikaanse detailhandelsverkopen en beter dan verwachte kwartaalcijfers van de Amerikaanse bank Citigroup.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat de winkelverkopen in de Verenigde Staten in maart met 1,1 procent zijn toegenomen. Dat is de sterkste stijging sinds september 2012. Economen gingen uit van een stijging met 0,9 procent. Ook werd de verkoopgroei in februari opwaarts bijgesteld.

Citigroup lijkt hoger te gaan openen. De op twee na grootste bank van de Verenigde Staten boekte in het eerste kwartaal van dit jaar iets meer winst dan in dezelfde periode van 2013. De winststijging is onder meer te danken aan het vrijkomen van geld dat gereserveerd was om slechte leningen op te vangen. De omzet daalde een fractie, maar viel hoger uit dan analisten hadden voorzien. Ook de winst overtrof de gemiddelde verwachting van de marktkenners.

Google

De Amerikaanse beleggers krijgen deze week een hoop bedrijfsresultaten te verwerken. Meer dan 50 ondernemingen uit de S&P 500-index brengen de kwartaalcijfers naar buiten, waardonder bekende namen als Google, Yahoo, Coca-Cola, Johnson & Johnson, General Electric en Bank of America.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,5 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street sloot vrijdag de handelsweek met nieuwe verliezen af. Beleggers reageerden teleurgesteld op de resultaten van JPMorgan Chase en lieten zich niet opbeuren door meevallende cijfers over de Amerikaanse economie. De Dow-Jonesindex eindigde 0,9 procent lager op 16026,75 punten.

Gerelateerde artikelen