ECO11 aug '14 15:43

Wall Street zet winstreeks door

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag op winst, geholpen door de afnemende spanningen rond Oekraïne.

EPA
EPA

Afgelopen vrijdag liepen de koersen op Wall Street ook al op, nadat Rusland een grootschalige oefening in het grensgebied beëindigde.

De Dow-Jonesindex liet kort na opening een winst zien van 0,3 procent op 16.606 punten. De S&P 500 steeg 0,3 procent tot 1937 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,4 procent tot 4389 punten.

Medisch bedrijf Mannkind was een uitblinker op Wall Street met een plus van bijna 22 procent. Het bedrijf kan tot 925 miljoen dollar tegemoetzien van branchegenoot Sanofi voor de rechten op 's werelds enige versie van inhaleerbare insuline. Het product van Mannkind werd amper 2 maanden geleden goedgekeurd door Amerikaanse toezichthouders.

Kinder Morgan kondigde een vereenvoudiging van zijn bedrijfsstructuur aan. De uitbater van pijpleidingen voor de oliesector trekt 44 miljard dollar uit om aandeelhouders van een aantal dochterbedrijven uit te kopen en het bedrijf te consolideren. Kinder Morgan won meer dan 16 procent.

Gerelateerde artikelen