ECO12 sep '14 14:40

'Alibaba sluit inschrijving aandelen eerder'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Het Chinese internetwinkelbedrijf Alibaba sluit de inschrijving voor de aandelen die bij zijn beursgang op de markt worden gebracht eerder dan gepland.

ANP
ANP

Er zijn genoeg orders binnengekomen om alle beschikbare aandelen tegen een goede prijs te verkopen, meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van ingewijden.

Het webwinkelconcern zou hebben besloten de inschrijving op 17 september te sluiten, terwijl orders oorspronkelijk tot 18 september konden worden ingediend. De bij de beursgang betrokken banken zouden nog niet hebben besloten of de prijs van de aandelen wordt verhoogd of de omvang van de emissie wordt vergroot.

Vorige week werd bekend dat de introductieprijs van de aandelen 60 tot 66 dollar zal bedragen. Daarmee kan de opbrengst oplopen tot 21,1 miljard dollar (16,3 miljard euro). Als de aandelen die beschikbaar zijn voor overinschrijving ook worden vergeven, kan de opbrengst zelfs die van de beursgang van China Agricultural Bank overtreffen. Met 22,1 miljard dollar staat die in de boeken als grootste beursgang ooit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen