ECO16 mei '14 11:56Aangepast op 16 mei '14 13:25

Beurzen zakken dieper in het rood

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenmarkten zakten vrijdagmiddag wat dieper in de rode cijfers.

ANP
ANP

Beleggers bleven voorzichtig na de verliesbeurt van een dag eerder. De markt wacht daarnaast op cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt en het consumentenvertrouwen.

,,Het kwartaalcijferseizoen zit erop. Er zijn weinig redenen om verder te stijgen, de markten wachten op de nieuwe maatregelen van de Europese Centrale Bank'', aldus Erik Nugteren, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,4 procent lager op 398,79 punten. De MidKap zakte 1,4 procent tot 641,38 punten door een verdere koersdaling van Imtech. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,4 procent.

AkzoNobel

Verffabrikant AkzoNobel was de grootste daler in de AEX met een verlies van meer dan 2 procent. De defensieve aandelen Unilever en Heineken stonden bovenaan met winsten van ruim 1 procent. Kabelaar Ziggo daalde 0,1 procent nadat Brussel liet weten meer tijd te nemen voor het onderzoek naar de voorgenomen fusie met UPC. De deadline voor de beoordeling is met bijna een maand verschoven naar 17 oktober.

In de MidKap stond technisch dienstverlener Imtech opnieuw onderaan met een min van 7 procent na een adviesverlaging door Rabobank. Het aandeel zakte donderdag al ruim 5 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. Fietsenfabrikant Accell en diervoerbedrijf Nutreco waren de sterkste stijgers met plussen van 0,3 procent. Vastgoedinvesteerder NSI daalde 1 procent na een kwartaalupdate.

Altice

Op de lokale markt klom Altice 1,5 procent. De in Amsterdam genoteerde kabelexploitant meldde dat het bedrijfsresultaat vorig kwartaal is gestegen, op een omzet die iets lager was dan een jaar eerder. Het bedrijf gaf ook aan dat dochteronderneming Numericable het Franse deel van Virgin Mobile wil kopen.

De Franse bouw- en telecomgigant Bouygues, die donderdag nabeurs de resultaten bekendmaakte, steeg ruim 3 procent in Parijs. Speculatie over een mogelijke samensmelting van het bedrijf met het Franse telecomconcern Orange stuwde het aandeel.

De euro was 1,3690 dollar waard, tegen 1,3714 dollar als bij het slot van de Europese beurzen op donderdag. De prijs voor een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 101,68 dollar. Brentolie klom ook 0,2 procent in prijs, tot 109,35 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen