ECO23 sep '14 19:37Aangepast op 23 sep '14 22:18

Ook Amerikaanse beurzen dalen verder

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten in de Verenigde Staten gingen dinsdag in navolging van de beurzen in Europa verder omlaag.

EPA
EPA

De zich verhardende strijd in Syrië drukte de stemming, net als plannen voor een hardere aanpak van Amerikaanse bedrijven die de belastingen omzeilen via het buitenland.

De leidende Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent in de min op 17.055,87 punten. De bredere S&P 500 daalde 0,6 procent en sloot op 1982,77 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,4 procent omlaag naar 4508,69 punten.

De koersen gingen over een breed front omlaag. Zorgverzekeraar UnitedHealth was de sterkste daler bij de hoofdfondsen. Het aandeel verloor 1,3 procent. Bij Microsoft, Walt Disney, Cisco Systems en verzekeraar Travellers ging er 1,1 procent vanaf. De enige stijger in de Dow was de bank JPMorgan Chase met een winst van 0,1 procent.

Actavis

Farmaceut AbbVie verloor 2 procent. Het bedrijf wil de in Ierland gevestigde branchegenoot Shire overnemen, mede om te kunnen profiteren van het milde Ierse belastingklimaat. Die transactie kan echter onzeker worden door plannen van de Amerikaanse overheid om de regels aan te scherpen.

Actavis steeg 2,2 procent in waarde. Persbureau Bloomberg wist te melden dat de producent van generieke geneesmiddelen door branchegenoot Pfizer is benaderd over een eventuele overname. Pfizer zelf, dat eerder dit jaar een poging om het tegenstribbelende AstraZeneca in te lijven opgaf, leverde 0,4 procent in.

Alibaba

Alibaba moest 3 procent inleveren, na een verlies van ruim 4 procent een dag eerder. De Chinese internetmarktplaats staat met een koers van ruim 87 dollar echter nog altijd dik boven de introductieprijs van 68 dollar bij de beursgang van vorige week vrijdag. Toen werd de handel afgesloten op een koers van bijna 94 dollar.

De euro was 1,2860 dollar waard, net zoveel als bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Amerikaanse ruwe olie werd 0,6 procent duurder en bracht per vat van 159 liter 91,42 dollar op. De prijs van Brentolie daalde 0,2 procent tot 96,79 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen