ECO24 mrt '14 14:02Aangepast op 24 mrt '14 14:21

'Wall Street begint met winst’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen maandag naar verwachting met kleine winsten beginnen in een poging wat te herstellen na de verliesbeurt op vrijdag.

EPA
EPA

Beleggers wachten nog op een cijfer over de Amerikaanse industrie.

Op macro-economisch vlak staat alleen de inkoopmanagersindex van de Amerikaanse industrie op de agenda. Onderzoeksbureau Markit zal het cijfer over maart een kwartier na de openingsbel bekendmaken.

Bij de bedrijven zal Herbalife waarschijnlijk hoger openen. De verkoper van de dieet- en huidverzorgingsproducten gaat drie nieuwe mensen benoemen in zijn bestuur. Het gaat om vertrouwelingen van belegger Carl Icahn. Herbalife wil op deze manier de banden aanhalen met Icahn, die het bedrijf steunt in de strijd met de activistische aandeelhouder Bill Ackman.

Apple

Het aandeel Apple noteert iets hoger in de voorbeurshandel. Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal praten Apple en Comcast over een samenwerking op het gebied van streaming-tv. Naar verluidt is de insteek dat een zogeheten set-top box van Apple wordt gebruikt voor de tv-dienst en dat Comcast zorgt voor een ongehinderde doorgifte van het signaal.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,2 procent voor de Amerikaanse aandelenbeurzen. De New Yorkse beurzen sloten vrijdag, ondanks een hogere opening, met verlies. Geremd door onzekerheid over de gevolgen van nieuwe westerse sancties tegen Rusland hielden veel beleggers hun kruit droog. De Dow-Jonesindex eindigde na een grillige handelssessie 0,2 procent in de min op 16.302,70 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen