ECO14 mei '14 15:00

'Wall Street opent in de min’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen openen woensdag naar verwachting in de min.

ANP
ANP

Beleggers blijven voorzichtig nu de Dow-Jonesindex en de S&P 500 op nieuwe recordniveaus staan.

Voor opening van de beurshandel bleek dat de producentenprijzen in de Verenigde Staten in april met 0,6 procent zijn gestegen. Het gaat om de sterkste stijging sinds september 2012. Economen gingen uit van een toename met 0,2 procent. Exclusief de prijzen van voedsel en energie gingen de producentenprijzen met 0,5 procent omhoog op jaarbasis.

Bij de bedrijven opende Deere & Co de boeken. De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines behaalde in het afgelopen kwartaal lagere resultaten dan een jaar eerder, onder druk van een wereldwijd gedaalde verkoop. Deere handhaafde de winstprognose voor het jaar, maar rekent op een iets sterkere afname van de verkoop dan eerder werd voorspeld.

Resultaten

Macy’s bracht ook de resultaten naar buiten. De warenhuisketen zag de omzet in het eerste kwartaal onverwacht afnemen vanwege het slechte winterweer in de Verenigde Staten. Het bedrijf handhaafde wel zijn winstverwachting voor het gehele boekjaar.

Na de slotbel maakt Cisco Systems de kwartaalcijfers bekend. Analisten verwachten dat de kwartaalomzet van het netwerkconcern opnieuw is afgenomen en zullen vooral op de vooruitzichten van het bedrijf letten.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen tussen 0,1 en 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. De New Yorkse graadmeters sloten dinsdag rond de slotstanden van maandag. Beleggers deden het rustig aan na de rally van een dag eerder. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 16.715,44 punten.

Gerelateerde artikelen