ECO23 okt '14 14:57

'Positieve opening verwacht op Wall Street'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York openen donderdag naar verwachting met winst, geholpen door sterke cijfers van onder meer Caterpillar en General Motors (GM).

ANP
ANP

Woensdag eindigde Wall Street in het rood door de zorgen over de schietpartij in Canada, die met terrorisme te maken zou hebben.

De producent van zware machines Caterpillar verhoogde voor de derde keer de winstverwachting voor dit jaar en meldde een winst per aandeel over het afgelopen kwartaal die veel hoger was dan verwacht. In de handel voorbeurs staat het aandeel flink in de plus. Ook GM gaat omhoog, geholpen door een verdubbeling van de winst in de afgelopen periode.

Telecomconcern AT&T kwam woensdag nabeurs met resultaten en vooruitzichten naar buiten, die aan de zwakke kant waren. Het aandeel staat in de min.

3M

Andere bedrijven die donderdag cijfers publiceerden waren onder meer United Continental, Eli Lilly en 3M. Nabeurs komen nog Amazon en Microsoft met cijfers over de afgelopen periode.

Voorbeurs bleek verder dat het aantal eerste aanvragen voor een uitkering in de Verenigde Staten vorige week is uitgekomen op 283.000, tegen 266.000 een week eerder. Economen rekenden in doorsnee op 281.000 aanvragen.

Conference Board

Onderzoeksbureau Conference Board komt kort na aanvang van de handel nog met de index van leidende economische indicatoren in de VS in september. Daarnaast publiceert onderzoeker Markit gegevens over de groei van de Amerikaanse industrie in oktober.

De Dow-Jonesindex eindigde woensdag met een min van 0,9 procent op 16.461,32 punten. De brede S&P 500 zakte 0,7 procent tot 1927,11 punten en de Nasdaq verloor 0,8 procent tot 4382,85 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen