ECO11 nov '14 19:28

Wall Street licht lager in dunne handel

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse effectenbeurzen zakten dinsdag iets terug van de recordniveaus die een dag eerder werden bereikt.

ANP
ANP

Doordat veel Amerikanen een vrije dag hebben en bijvoorbeeld overheidsgebouwen gesloten zijn wegens Veterans Day, werd er maar weinig gehandeld.

De Dow-Jonesindex, waarin de dertig grootste in New York genoteerde beursfondsen zijn opgenomen, stond tijdens de middaghandel 0,1 procent lager op 17.599 punten. Ook de bredere S&P 500 en de technologiegraadmeter Nasdaq zakten 0,1 procent, tot respectievelijk 2036 en 4645 punten.

Economische cijfers werden niet naar buiten gebracht en nieuws over beursgenoteerde bedrijven was schaars. Bouwonderneming Horton rapporteerde een forse winstgroei in het derde kwartaal en werd daarvoor beloond met een koerswinst van 1,9 procent.

Alibaba

Internetgigant Alibaba meldde dat zijn online betaaldienst Alipay als los onderdeel naar de beurs wordt gebracht. Het aandeel zakte 3 procent. De maker van internetspelletjes Zynga steeg 7,3 procent na een adviesverhoging door zakenbank Jefferies.

Bij de hoofdfondsen waren farmaceut Merck en zorgverzekeraar UnitedHealth de sterkste stijgers met koerswinsten van 1,2 en 0,6 procent. De industriële kolossen United Technologies en General Electric sloten de rij met verliezen van 0,8 en 0,7 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen