ECO23 dec '14 14:54

'Hogere opening beurzen New York'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York beginnen dinsdag naar verwachting hoger aan de handel.

EPA
EPA

Beleggers op Wall Street zijn optimistisch dankzij een goed cijfer over de Amerikaanse economie. Met de opmars van de afgelopen handelsdagen bereikten de brede S&P 500 en de Dow-Jonesindex nieuwe records.

Voorbeurs werd bekend dat de groei van de Amerikaanse economie over het derde kwartaal opwaarts is bijgesteld tot 5 procent, van een eerdere raming van 3,9 procent. Economen voorspelden in doorsnee een bijstelling tot 4,3 procent. De nieuwe schatting wijst op de sterkste groei van de Amerikaanse economie in meer dan tien jaar tijd.

Aan de andere kant bleek dat de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten in november met 0,7 procent zijn gekrompen, terwijl gemiddeld op een stijging met 3 procent was gerekend.

Consumentenvertrouwen

Kort na opening komen nog cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen, de verkoop van nieuwe woningen en de consumentenbestedingen in de VS.

Oliebedrijf Chesapeake Energy staat hoger in de handel voorbeurs. Het concern gaat voor 1 miljard dollar eigen aandelen inkopen.

Kerst

Woensdag is Wall Street een halve dag geopend en op Eerste Kerstdag blijven de deuren dicht. Op Tweede Kerstdag is Wall Street wel geopend voor handel.

De Dow sloot maandag 0,9 procent hoger op 17.959,44 punten. De S&P 500 klom 0,4 procent tot 2078,54 punten, waarmee voor de vijftigste keer dit jaar de recordslotstand werd aangescherpt. Technologiegraadmeter Nasdaq noteerde een plus van 0,3 procent op 4781,43 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen