ECO24 jun '14 19:35

Wall Street toont wisselend beeld

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street toonden dinsdag in de middaghandel een gemengd beeld.

EPA
EPA

Meevallende berichten over de Amerikaanse economie zetten de graadmeters aanvankelijk op winst, maar die werd gedurende de dag grotendeels uit handen gegeven.

Na bijna 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,3 procent lager op 16.883 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 1960 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,2 procent tot 4379 punten en bereikte tussentijds het hoogste punt sinds 2000.

Een halfuur na opening van de beurs bleek dat de verkoop van nieuwbouwwoningen in de VS vorige maand in het sterkste tempo van de afgelopen 22 jaar is gegroeid. De verkopen bereikten daarmee het hoogste peil sinds mei 2008. Daarnaast bleek het consumentenvertrouwen in de VS deze maand sterker gegroeid dan verwacht.

Vertex Pharmaceuticals

Farmaceut Vertex Pharmaceuticals hoorde bij de grootste winnaars, met een koerssprong van 42 procent. Beleggers stapten massaal in het aandeel nadat het bedrijf positieve testresultaten van een nieuw longmedicijn had bekendgemaakt.

Apple hielp de Nasdaq omhoog met een koerswinst van 0,5 procent. Volgens persbureau Bloomberg start het bedrijf volgende maand de productie van iPhones met grotere schermen, die in september in de winkel zouden moeten liggen.

Monsanto

Aan het overnamefront werd gemeld dat de Amerikaanse producent van landbouwproducten Monsanto serieuze interesse heeft getoond in een overname van het Zwitserse zadenbedrijf Syngenta. Monsanto wilde Syngenta kopen voor 34 miljard dollar (25 miljard euro). Inleidende gesprekken met adviseurs kregen echter geen gevolg. Monsanto noteerde 0,7 procent in de min.

Chipfabrikant Micron won 4 procent na de publicatie van gunstige kwartaalcijfers. Het bedrijf zag zowel de winst als de omzet vorig kwartaal stijgen.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,1 procent tot 106,03 dollar. De euro was dinsdag aan het begin van de avond 1,3595 dollar waard, tegen 1,3590 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen