ECO22 jul '14 19:45Aangepast op 22 jul '14 21:52

Koerswinsten op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York noteerden dinsdag op winst.

EPA
EPA

Beleggers hoopten op een mogelijke ontspanning tussen Rusland en het Westen na de overdracht van de zwarte dozen van de gecrashte Boeing boven Oekraïne en beloonden een select groepje bedrijven die hun boeken openden met winsten.

De Dow-Jonesindex stond kort voor het sluiten van de beurzen 0,4 procent hoger op 17.126 punten. De S&P 500 kreeg er 0,6 procent bij tot 1984 punten en technologiebeurs Nasdaq maakte een sprongetje van 0,7 procent tot 4456 punten.

Een cijfer over de Amerikaanse economie dat kort na de opening bekend werd gemaakt, gaf ook steun aan de handel. De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten bleek in juni met 2,6 procent te zijn gestegen. De stijging was groter dan economen hadden verwacht en bovendien werd ook de toename in mei naar boven herzien. Kort voor opening werd ook bekend dat de inflatie in de VS in juni was uitgekomen op 0,3 procent op maandbasis. In mei was sprake van een iets sterkere geldontwaarding.

Chipotle

Beleggers stortten zich dinsdag massaal op de aandelen Chipotle, nadat de producent van burrito's maandagavond sterkere winstcijfers bekend had gemaakt. Het aandeel steeg met ruim 12 procent.

De Mexicaanse lekkernijen vielen meer in de smaak dan de hamburgers van McDonald's. De fastfoodketen liet dinsdag weten dat de verkopen in bestaande vestigingen waren gedaald. Ook de winst ging iets omlaag. Het aandeel verloor 1,2 procent.

Netflix

Ook Coca-Cola kon beleggers niet bekoren met zijn tweedekwartaalcijfers. Na een omzetdaling, onder meer door nadelige wisselkoerseffecten, verloor het aandeel ruim 3 procent.

Netflix moest zelfs meer dan 4 procent inleveren op Wall Street. De aanbieder van internettelevisie bleek in het tweede kwartaal weliswaar een mijlpaal van meer dan 50 miljoen gebruikers te hebben bereikt en de winst en omzet zien stijgen, maar beleggers leken toch niet helemaal tevreden met de vooruitzichten van het bedrijf. Kabelaar Comcast daarentegen kreeg er juist 1,2 procent bij.

Euro

Ook Harley-Davidson stelde de markt teleur met tegenvallende verkopen en een lagere prognose van het aantal motorfietsen dat dit jaar naar dealers zal worden verscheept. Het aandeel leverde bijna 6 procent in.

De euro was 1,3468 dollar waard, vrijwel gelijk aan de stand bij het slot van de Europese beurshandel. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent goedkoper op 104,42 dollar. De prijs van Brentolie daalde met 0,3 procent tot 107,37 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen