ECO10 mrt '14 14:10

'Wall Street begint met verlies’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen maandag naar verwachting met kleine verliezen beginnen.

EPA
EPA

Beleggers verwerken een onverwachte sterke daling van de Chinese export. Daarnaast blijft het beter dan verwachte Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag enige steun bieden.

In de Verenigde Staten is afgelopen weekeinde al de zomertijd ingegaan. In Europa gaat de zomertijd pas op zondag 30 maart in. Hierdoor is Wall Street de komende 2 weken geopend van 14.30 uur tot 21.00 uur Nederlandse tijd.

Bij de bedrijven staat Chiquita Brands International in de schijnwerpers. De Amerikaanse fruitproducent, bekend van het bananenmerk, gaat fuseren met zijn Ierse branchegenoot Fyffes om 's werelds grootste bananenbedrijf te vormen. Het gecombineerde concern, met de naam ChiquitaFyffes, heeft een jaarlijkse omzet van 4,6 miljard dollar en zal een notering krijgen aan de beurs in New York.

McDonald's

McDonald’s liet weten dat de wereldwijde omzet van restaurants die langer dan een jaar open zijn in februari met 0,3 procent is gedaald. In de VS nam de omzet van de fastfoodketen vorig maand met 1,4 procent af, terwijl de verkopen in Europa met 0,6 procent toenamen.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,2 procent voor de Amerikaanse beurzen. De New Yorkse graadmeters sloten vrijdag zonder grote koersuitslagen. Wall Street begon met winst dankzij een sterker dan verwachte banengroei in de Verenigde Staten, maar later werden beleggers steeds bezorgder over de crisis in Oekraïne. De Dow-Jonesindex eindigde uiteindelijk 0,2 procent hoger op 16.452,72 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen