ECO11 dec '14 11:55

Beurzen verliezen terrein

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen stonden donderdag aan het begin van de middag overwegend op verlies.

ANP
ANP

In Amsterdam werd een omvangrijke reorganisatie van SBM Offshore nog redelijk positief ontvangen en profiteerde het aandeel Nutreco van overnameperikelen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,2 procent lager op 415,73 punten. De MidKap daalde ook 0,2 procent, tot 626,86 punten. De beurs in Frankfurt won 0,2 procent. De CAC40 in Parijs noteerde 0,2 procent lager, terwijl de hoofdgraadmeter in Londen 0,7 procent inleverde.

In de AEX won SBM Offshore 0,3 procent. De dienstverlener aan de olie- en gasindustrie schrapt wereldwijd twaalfhonderd banen. Philips, dat 170 banen schrapt in Turnhout, klom 0,4 procent. In de MidKap steeg medisch toeleverancier Arseus ruim 9 procent, na ,,succesvolle ontwikkelingen'' in de Amerikaanse markt voor zelfbereide medicijnen.

Nutreco

Nutreco won 4,1 procent. De Amerikaanse diervoederproducent Cargill is nog steeds geïnteresseerd in Nutreco en wil de boeken inzien. Nutreco wil zelf overgenomen worden door handelsconglomeraat SHV, waarmee het in oktober al overeenstemming bereikte.

Inditex klom ruim 2 procent in Madrid. Het Spaanse moederbedrijf van kledingketen Zara boekte betere resultaten dan analisten hadden voorzien.

ECB

De ECB meldde aan het einde van de ochtend dat Europese banken in de tweede ronde van goedkope langetermijnleningen, de zogenoemde TLTRO-operatie, bijna 130 miljard euro hebben opgenomen. dat bedrag was iets lager dan verwacht. De ECB hoopt met deze goedkope leningen de economie te stimuleren.

De euro was 1,2460 dollar waard, tegen 1,2423 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent tot 61,40 dollar. Brentolie werd 1 procent duurder op 64,85 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen