ECO13 nov '14 15:57

Wall Street opent verdeeld

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag verdeeld geopend na de bescheiden verliezen op woensdag.

ANP
ANP

Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer een winstwaarschuwing van Wal-Mart, een recordomzet van Cisco en overnamegeruchten rond filmstudio DreamWorks.

Kort na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent hoger op 17.654 punten, terwijl de S&P 500 0,1 procent daalde tot 2038 punten. De Nasdaq ging 0,3 procent vooruit tot 4689 punten.

Wal-Mart (plus 0,2 procent), 's werelds grootste detailhandelaar, stelde zijn winstverwachting voor dit jaar voor de tweede keer bij. Het concern rekent nu op een winst van 4,92 à 5,02 dollar per aandeel. In augustus werd de bovenkant van de prognose al verlaagd naar 5,15 dollar. Positief was wel dat Wal-Mart een hogere omzet haalde in de VS, na een lange periode van dalingen.

Cisco

Producent van netwerkapparatuur Cisco (plus 1 procent) maakte woensdag na het slot zijn eerstekwartaalcijfers bekend. Het bedrijf boekte een omzet van 12,2 miljard dollar, de hoogste ooit voor Cisco in die periode van het boekjaar.

DreamWorks, bekend van onder meer de 'Shrek'-films, vloog 17 procent omhoog. Bronnen rond het bedrijf meldden dat er met speelgoedfabrikant Hasbro wordt gesproken over een overnamebod van meer dan 30 dollar per aandeel. Hasbro heeft een belang van 40 procent in Discovery Family Channel en zou met de overname van DreamWorks een nieuwe grote stap in de entertainmentindustrie kunnen zetten.

Gerelateerde artikelen