ECO18 sep '14 14:02

Beleggers kijken uit naar beursgang Alibaba

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Beleggers kijken wereldwijd uit naar de beursgang van het Chinese internetwinkelbedrijf Alibaba, vrijdag in New York.

ANP
ANP

Uit de prijsstelling van de aandelen zal naar verwachting donderdagavond blijken of de beursgang de boeken in kan als de grootste ooit.

Alibaba trok de afgelopen weken zeer veel interesse van beleggers, waardoor de indicatie voor de verkoopprijs tot twee keer toe kon worden verhoogd. Die bandbreedte staat nu op 66 tot 68 dollar per stuk. Ingewijden verwachten dat de bandbreedte zal worden opgerekt tot boven de 70 dollar per stuk.

Op basis van 66 dollar zou Alibaba een marktwaarde hebben van bijna 163 miljard dollar en zou de opbrengst van de beursgang kunnen oplopen tot 21,1 miljard dollar. Bij 70 dollar per aandeel is de opbrengst 22,4 miljard dollar, waarmee de beursgang van Alibaba de grootste ooit zou worden. Tot nu toe staat het record op naam van Agricultural Bank of China, dat in 2010 22,1 miljard dollar ophaalde.

Bloomberg

Volgens persbureau Bloomberg wijzen cijfers in de zogeheten grijze markt erop dat de koers van het aandeel Alibaba vrijdag kan oplopen tot ruim 87 dollar per aandeel.

Het in 1999 opgerichte Alibaba beheert een netwerk van Chinese internetmarktplaatsen voor de zakelijke en de consumentenmarkt. Oprichter Jack Ma is multimiljardair en een van de rijkste mensen in China.

Gerelateerde artikelen