ECO26 sep '14 14:57

'Wall Street opent licht hoger'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York gaan vrijdag waarschijnlijk licht hoger openen na de stevige verliesbeurt een dag eerder.

EPA
EPA

De handel krijgt steun van een opwaarts bijgestelde groei van de Amerikaanse economie en meevallende bedrijfsresultaten.

Het Amerikaanse ministerie van Handel meldde voorbeurs dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal volgens een derde raming met 4,6 procent is gegroeid. Bij een eerdere raming werd een groei gemeld met 4,2 procent.

De Universiteit van Michigan komt kort na aanvang van de handel met een definitief cijfer naar buiten over het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten in september. Volgens de prognoses van economen komt de index die het vertrouwen meet op het hoogste punt uit in 14 maanden.

Blackberry

De producent van sportartikelen Nike staat flink hoger in de handel voorbeurs. Het bedrijf kwam donderdag nabeurs met sterke cijfers naar buiten. De winst viel hoger uit dan analisten hadden verwacht. Sportwinkelketen Foot Locker lift mee met het positieve sentiment rond Nike en noteert eveneens in de plus.

De fabrikant van geheugenchips Micron Technology won eveneens, geholpen door beter dan verwachte resultaten en verwachtingen. Smartphonemaker BlackBerry wint terrein, het verlies over het afgelopen kwartaal viel aanzienlijk lager uit dan analisten hadden gedacht.

Donderdag ging Wall Street nog stevig omlaag, onder druk van verliezen in de technologiesector. De Dow-Jonesindex sloot 1,5 procent lager op 16.945,80 punten. De S&P 500 leverde 1,6 procent in tot 1965,99 punten en de Nasdaq verloor 1,9 procent tot 4466,75 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen