ECO6 nov '14 11:50

Beurzen wachten op ECB-besluit

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen bleven donderdagmiddag dicht bij huis na de stevige koerswinsten van een dag eerder.

ANP
ANP

Beleggers kregen een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten te verwerken en kijken uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Op Beursplein 5 werden de kwartaalberichten van BAM en TKH Group positief onthaald.

,,Ondanks de stroom aan kwartaalcijfers laten de beurzen weinig beweging zien. Op individueel niveau zijn er wel een aantal uitschieters. Beleggers houden hun kruit droog in afwachting van de rentebesluiten in de eurozone en het Verenigd Koninkrijk. Daarna verschuift de aandacht naar de VS waar vrijdag het officiële banenrapport verschijnt. Als dat rapport meevalt kunnen we verder omhoog'', aldus marktanalist Martijn Weller van IG Nederland.

De AEX-index ij Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,1 procent lager op 410,36 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 592,69 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stonden vlak tot licht hoger en de beurs in Londen zakte 0,3 procent.

BAM

BAM prijkte bovenaan de MidKap met een plus van 8,9 procent. Beleggers waren opgelucht dat er in het handelsbericht van het bouwbedrijf geen negatieve verrassingen stonden. Technologiebedrijf TKH volgde met een winst van 6,2 procent na het verhogen van de winstverwachting.

In de AEX sloot verzekeraar Delta Lloyd de rij met een min van 1,8 procent na een kwartaalupdate. Bodemonderzoeker Fugro steeg bijna een kwart in beurswaarde na een adviesverhoging door Goldman Sachs.

Euro

In Parijs gingen de banken Société Générale (min 0,9 procent) en Crédit Agricole (min 4,3 procent) van de hand na publicatie van de kwartaalcijfers. De resultaten van de Duitse producent van verzorgingsproducten Beiersdorf (plus 6,8 procent) en sportkledingfabrikant Adidas (plus 5,3 procent) vielen in Frankfurt wel in goede aarde.

De euro noteerde op 1,2528 dollar, tegen 1,2479 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent tot 78,43 dollar. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper op 82,89 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen