ECO29 aug '14 03:37Aangepast op 29 aug '14 06:34

Beurshandel Malaysia Airlines opgeschort

Auteur: ANP Nieuws

KUALA LUMPUR (ANP) - De handel in het aandeel Malaysia Airlines is vrijdag op de beurs in Kuala Lumpur opgeschort.

ANP
ANP

Aanleiding is een mededeling die de luchtvaartmaatschappij later op de dag zal doen.

Dat heeft de luchtvaartmaatschappij bevestigd aan persbureau Reuters. Bij het bedrijf staat een grote reorganisatie op stapel. Zo zouden duizenden banen worden geschrapt en veranderingen in het management worden doorgevoerd. Sinds de mysterieuze verdwijning van één van hun toestellen en de ramp met vlucht MH17 heeft Malaysia Airlines het erg moeilijk.

Donderdag werd bekend dat Malaysia Airlines grote financiële klappen voorziet in de tweede helft van het jaar als gevolg van de twee rampen, die binnen een half jaar plaatsvonden. In het tweede kwartaal, dat eind juni afliep, zag het bedrijf de omzet met 5 procent terugzakken tot 3,6 miljard ringgit (862 miljoen euro). Het nettoverlies liep op naar 307 miljoen ringgit, van 176 miljoen ringgit een jaar eerder. Het is het zesde kwartaal op rij met rode cijfers.

Vliegrampen

Ook voor de twee vliegrampen ging het al slecht met Malaysia Airlines. Het bedrijf leed onder de zware concurrentie en hoge brandstofprijzen en stapelde verlies op verlies. Eerder deze maand werd bekend dat de Maleisische overheid, die al het overgrote deel van de aandelen bezit, de nationale luchtvaartmaatschappij helemaal van de beurs wil halen.

Malaysia Airlines heeft na de ongelukken met de vluchten MH17 en MH370 ook te maken gehad met opvallend veel cabinepersoneel dat ontslag heeft genomen. ,,Sommigen zijn bang om te vliegen'', aldus het hoofd van de vakbond Maseu voor personeel van Malaysia Airlines.

De luchtmaatschappij geeft vrijdag om 15.00 uur (lokale tijd) een persconferentie.

Gerelateerde artikelen