ECO3 nov '14 14:58

'Wall Street opent lager'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen openen de handelsweek maandag waarschijnlijk in de min.

EPA
EPA

Beleggers lijken een pauze in te lassen na de overtuigende winsten van vrijdag en de recordstanden waarmee zowel de Dow als de S&P 500 de handelsweek afsloten.

Na de openingsbel worden macro-economische cijfers bekend over de industrie en de bouwuitgaven in de Verenigde Staten.

De Dow eindigde vrijdag 1,1 procent hoger op 17.390,52 punten. De S&P ging 1,2 procent omhoog tot 2018,05 punten. De Nasdaq steeg 1,4 procent naar 4630,74 punten, het hoogste niveau sinds maart 2000. De winsten van de afgelopen week komen voor een groot gedeelte op het conto van de sterke kwartaalcijfers die bedrijven presenteerden.

Beleggers

Wel blijven beleggers op hun hoede vanwege het nog maar broze herstel van de economie en het ebolavirus die tezamen als een sluier over de markt blijven hangen. Het cijferseizoen krijgt maandag een rustig vervolg, met onder meer verzekeraar AIG die nabeurs de boeken opent.

Later deze week barst het cijfergeweld weer in alle hevigheid los met onder meer Walt Disney, Time Warner, en 21st Century Fox. Vrijdag volgt nog het meest recente banencijfer.

Aan het overnamefront werd bekend dat LabCorp de geneesmiddelenproducent Convance wil overnemen. LabCorp, dat in de VS tientallen laboratoria bezit, heeft 5,6 miljard dollar over voor geneesmiddelenproducent Convance. Het Franse advertentie- en communicatiebureau Publicis meldde maandag 3,7 miljard dollar te betalen voor de overname van het Amerikaanse Sapient. In de voorbeurshandel dikte het aandeel Sapient 41 procent aan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen