ECO9 okt '14 11:44

Exact hoogvlieger op Beursplein 5

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen wisten donderdagmiddag te herstellen van de verliesbeurten aan het begin van de week.

ANP
ANP

Het vooruitzicht dat de rente in de Verenigde Staten voorlopig laag blijft zorgde voor optimisme. Op Beursplein 5 maakte Exact een koerssprong na een overnamebod.

,,Het is een mooie beursdag dankzij de Fed. De markten leunen echter wel erg op de centrale banken. De Fed heeft nu even voor rust gezorgd, maar dat kan ook zo weer veranderen. De markt is een beetje verslaafd aan de lage rente. Als de Amerikaanse economie zich goed blijft ontwikkelen komt die renteverhoging er een keer aan. De beweeglijkheid op de beurzen zal dan ook alleen maar toenemen“, aldus Erik Nugteren, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,7 procent hoger op 406,10 punten. De MidKap klom 1,2 procent tot 574,94 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs gingen tot 0,8 procent vooruit.

Exact

Exact won ruim 15 procent in de MidKap. Het softwarebedrijf heeft een overnamebod ontvangen van 32 euro per aandeel van Eiger Acquisitions, een onderdeel van de Britse investeringsmaatschappij Apax Partners.

In de AEX stond Delta Lloyd onderaan met een verlies van 2,8 procent. De verzekeraar staakt de verkoop van zijn Belgische bankactiviteiten. De mogelijke koper bleek niet bereid tot een overname tegen de gewenste prijs en voorwaarden.

Ordina

Ordina zakte meer dan 2 procent. De automatiseerder erkent dat een beperkt aantal medewerkers zich ongepast heeft gedragen in aanbestedingsprocedures. Biotechnologiebedrijf Galapagos won 4,8 procent na veelbelovende resultaten met een combinatie van nieuwe medicijnen tegen taaislijmziekte.

In Frankfurt ging Südzucker ruim 11 procent onderuit. De Duitse suikerproducent waarschuwde dat het steeds uitdagender is geworden om de winstdoelstelling voor dit jaar te behalen.

De euro was 1,2757 dollar waard, tegen 1,2683 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,1 procent in prijs tot 87,24 dollar. Brentolie werd 0,3 procent goedkoper op 91,07 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen