ECO15 mei '14 07:28Aangepast op 15 mei '14 18:30

'Pensioenschade personeel Philip Morris fors'

Auteur: ANP Nieuws

BERGEN OP ZOOM (ANP) - De pensioenschade van de 1230 werknemers die door de sluiting van de sigarettenfabriek van Philip Morris (PM) in Bergen op Zoom hun baan verliezen, loopt op tot honderden miljoenen euro´s.

ANP
ANP

Dat zeggen de vakbonden op basis van onderzoek dat zij hebben laten doen.

Het is volgens FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie dan ook niet meer dan redelijk dat het bedrijf met een hogere ontslagvergoeding over de brug komt. Des te meer omdat het wegvallen van pensioenlasten voor PM leidt ,,tot een enorme kostenbesparing''.

Het voorstel dat Philip Morris eerder deed om de gedupeerde werknemers te compenseren, vinden de vakbonden onvoldoende. De onderneming heeft op haar beurt grote moeite met de eisen van de vakbonden. ,,De tegenvoorstellen van de vakbonden voor een sociaal plan maken de voortgang van de onderhandelingen moeilijk'', liet de sigarettenproducent weten.

Sluiting

Philip Morris zegt te begrijpen dat sluiting van de fabriek zware gevolgen heeft voor de medewerkers, maar wijst er ook op dat het voorstel van het bedrijf ,,zich kan meten met de beste sociale plannen die ooit in Nederland zijn afgesloten''.

De onderneming gaat de voorstellen en verzoeken van de vakbonden nu ,,nauwkeurig'' bekijken. ,,Philip Morris zet nog steeds in op een constructieve samenwerking met de vakbonden om tot een goed en rechtvaardig sociaal plan voor zijn medewerkers te komen'', aldus het bedrijf. De onderhandelingen worden dinsdag voortgezet.

Gerelateerde artikelen