ECO11 feb '14 14:57

'Hoger begin voor Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting hoger.

EPA
EPA

Beleggers trekken zich op aan de woorden van de nieuwe voorzitter van de Federal Reserve, Janet Yellen, die liet weten dat de Amerikaanse centrale bank het door haar voorganger ingezette beleid van lage rentes zal voortzetten.

Yellen verschijnt deze week twee keer voor het Amerikaanse Congres. Dinsdag legt zij een verklaring af over het beleid van de Fed voor het House Financial Services Committee en donderdag getuigt Yellen voor het Senate Banking Committee. De toespraak van dinsdag werd vooraf vrijgegeven aan de pers. Het is Yellens eerste officiële optreden sinds ze begin februari het roer overnam van Ben Bernanke.

Bij de bedrijven staat Spint in de belangstelling. Het aandeel noteert ruim 6 procent hoger in de voorbeurshandel nadat de Amerikaanse aanbieder van mobiele telefonie had gemeld dat het verlies in het vierde kwartaal werd verkleind.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. De Amerikaanse effectenbeurzen boekten maandag tijdens een afwachtende handelssessie kleine winsten. Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van de verklaring van Yellen. De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 15.801,79 punten.

Gerelateerde artikelen