ECO21 aug '14 09:22Aangepast op 21 aug '14 09:51

Ahold en BAM verliezen op Damrak

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdagochtend vrijwel vlak geopend.

ANP
ANP

De andere Europese effectenmarkten lieten eveneens weinig beweging zien. Beleggers houden hun blik gericht op het Amerikaanse Jackson Hole, waar centrale bankiers uit de hele wereld zich verzamelen voor een meerdaagse bijeenkomst. Op het Amsterdamse Damrak gingen Ahold en BAM omlaag na publicatie van de resultaten.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste uur van de handel ongewijzigd op 403,32 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 598,25 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen schommelden rond de slotstanden van woensdag.

Ahold stond onderaan de AEX met een verlies van 2,7 procent. Het supermarktconcern heeft in het tweede kwartaal niet weten te profiteren van het WK voetbal. Het moederbedrijf van Albert Heijn had onveranderd last van de stevige concurrentie en de zuinigheid onder consumenten, die samen met ongunstige wisselkoersen de winst en omzet lieten dalen.

BAM

In de MidKap leverde BAM ruim 3 procent in. Het bouwbedrijf leed in de eerste helft van het jaar een nettoverlies van 6,6 miljoen euro. De omzet nam licht toe. BAM kampt met tegenvallers bij een aantal grote projecten en moest daardoor vorige maand al de winstverwachting voor dit jaar loslaten. Verder werd gemeld dat topman Nico de Vries per 1 oktober met pensioen gaat.

Arcadis klom 0,9 procent. Het advies- en ingenieursbureau neemt het internationale architectenkantoor Callison over, dat kantoren heeft in de Verenigde Staten, China, Europa, het Midden-Oosten en Mexico. Callison heeft een jaaromzet zo’n 126 miljoen euro en telt meer dan 1000 werknemers.

Kendrion

Bij de kleinere bedrijven won Kendrion 0,2 procent. De producent van elektromagnetische componenten zag de omzet en winst in de eerste helft van dit jaar flink stijgen. Het bedrijf profiteerde onder meer van de in mei vorig jaar afgeronde overname van het Duitse bedrijf Kuhnke.

In Frankfurt klom Infineon Technologies meer dan 1 procent. De Duitse chipfabrikant neemt voor 2,2 miljard euro in contanten de Amerikaanse branchegenoot International Rectifier over.

De euro stond donderdagochtend op 1,3260 dollar, tegen 1,3289 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 93,17 dollar. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper op 101,83 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen