ECO21 aug '14 15:47

Rustige opening Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Beleggers op Wall Street deden het donderdag bij de handelsaanvang rustig aan.

ANP
ANP

Ze wachten op wat de topconferentie van centrale bankiers in Jackson Hole zal brengen. De handel stond daarnaast in het teken van een aantal bedrijfsresultaten en macrocijfers.

Kort na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent hoger op 17.008 punten. De S&P 500 steeg 0,2 procent tot 1989 punten en de Nasdaq ging 0,1 procent vooruit tot 4529 punten.

President van de Federal Reserve Janet Yellen houdt vrijdag een toespraak op de conferentie. Beleggers hopen dat ze meer duidelijkheid geeft over de plannen van de Fed met de rente in de VS. Ook president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank spreekt vrijdag.

Sears

Het Amerikaanse winkelbedrijf Sears (min 6,4 procent) meldde voorbeurs een verlies in het tweede kwartaal dat fors hoger was dan een jaar eerder. De omzet, die al sinds 2007 daalt, nam daarbij ook verder af.

De Amerikaanse discountketen Family Dollar (min 0,3 procent) verwierp het overnamebod van branchegenoot Dollar General (min 1,5 procent) en blijft bij het voornemen om te fuseren met Dollar Tree (min 1,7 procent). Het bedrijf denkt dat er te veel bezwaren van de Amerikaanse kartelautoriteiten aan een overname door Dollar General zullen kleven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen