ECO25 jun '14 23:37

V&B houdt zich op de vlakte over Wientjes

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Duitse sanitairproducent Villeroy & Boch (V&B) houdt zijn voormalige bestuurder Bernard Wientjes vooralsnog niet verantwoordelijk voor deelname aan het badkamerkartel waar het bedrijf in 2010 voor is beboet.

ANP
ANP

Dat bleek woensdag uit een verklaring van het bedrijf, waarin verder niet wordt ingegaan op de rol van de huidige voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW bij de verboden prijsafspraken.

V&B kreeg in 2010 een boete van 72 miljoen euro voor verboden prijsafspraken met concurrenten. Het Financieele Dagblad berichtte afgelopen zaterdag dat het Duitse bedrijf in een zaak bij het Europese Hof zou hebben geprobeerd de verantwoordelijkheid hiervoor bij Wientjes te leggen. De werkgeversvoorman werkte tot 2005 bij V&B en zou via zijn in de jaren 90 door V&B overgenomen bedrijf Ucosan bij de prijsafspraken betrokken zijn geweest.

V&B wees er woensdag op dat onderzoeken van de Europese Commissie zich in het algemeen niet richten op individuen, maar alleen op ondernemingen. Er is daarom ook in de 'badkamerzaak' geen onderzoek geweest naar Wientjes, aldus het bedrijf. V&B liet verder weten zelf vooralsnog geen beschuldigingen te hebben geuit tegen bestuurders of managers, dus ook niet tegen Wientjes, aangezien de uitspraak van het Europese Hof nog niet rechtsgeldig is. Het beroep van V&B loopt nog en een definitieve uitspraak wordt niet voor eind 2015 verwacht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen