ECO10 okt '14 14:55

'Koersdalingen Wall Street zetten door'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De beurzen op Wall Street openen de laatste handelsdag van de week naar verwachting in de min.

ANP
ANP

De graadmeters in de Verenigde Staten volgen daarmee de Europese beurzen die vrijdag eveneens stevige verliezen noteerden.

Beleggers ondervinden de laatste dagen een hoge mate van volatiliteit in de markt. Woensdag tekende de S&P 500 bijvoorbeeld nog voor de grootste koerswinst van dit jaar. Een dag later volgde de grootste omslag op de brede index in bijna 3 jaar na tegenvallende berichten over de economie in Europa. De Europese malaise is mogelijk schadelijk voor de Amerikaanse en wellicht de wereldeconomie.

De Europese Commissie is onder voorwaarden akkoord met de overname van kabelexploitant Ziggo door Liberty Global. Het fusiebedrijf moet wel het eigen filmkanaal Film1 afstoten, omdat het anders een te sterke positie zou krijgen als aanbieder van dergelijke betaalzenders.

Voorbeurshandel

In de voorbeurshandel noteerde zowel automakers Ford als Tesla een min. Ford kampt met tegenvallende verkopen in China. Tesla presenteerde donderdag het nieuwste model, de Tesla Model S.

Mediaconcern 21st Century Fox en investeringsmaatschappij Apollo Global Management zetten hun samenwerkingsplannen op televisiegebied door. Financiële details over de overeenkomst werden niet vermeld.

Symantec

Symantec, dat vooral bekend is van zijn Norton antivirussoftware, reageert mogelijk op de officiële aankondiging dat het bedrijf zich opsplitst. Berichten over een vermeende splitsing kwamen donderdag al tot de markt.

De Dow-Jonesindex leverde donderdag 2 procent in op 16.659,25 punten. De S&P 500 verloor 2,1 procent tot 1928,21 punten, na een winst van 1,8 procent op woensdag en de Nasdaq moest ook 2 procent terug, tot 4378,34 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen