ECO21 apr '14 14:54

'Wall Street begint rustig aan drukke week'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street openen maandag naar verwachting zonder grote uitslagen.

Beleggers maken zich na het lange paasweekeinde op voor een drukke week vol bedrijfsresultaten van toonaangevende bedrijven.

In New York staan deze week onder meer de kwartaalcijfers van Apple, Facebook, Microsoft, AT&T, Procter & Gamble, General Motors, Boeing en McDonald's op de agenda. Maandag kwamen voorbeurs al de cijfers van de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Halliburton, de producent van verzorgingsproducten Kimberly-Clark en speelgoedfabrikant Hasbro naar buiten.

De cijfers van Halliburton werden positief ontvangen. Het bedrijf boekte vorig kwartaal meer winst dan verwacht en voorspelde dat de winst per aandeel in het tweede kwartaal met een kwart zal toenemen.

Hasbro

Ook Hasbro presteerde beter dan verwacht. De maker van Transformers en My Little Pony verkocht vooral meer speelgoed voor meisjes dan een jaar eerder en wist weer winst te boeken, na een verlies in de eerste 3 maanden van 2013. Kimberly-Clark, bekend van merken als Kleenex, Huggies en Kotex, was eveneens winstgevender dan verwacht.

Een halfuur na opening van de beurs komt onderzoeksbureau Conference Board met de meest recente stand van zijn barometer voor de Amerikaanse economie. Economen verwachten dat die index van leidende indicatoren vorige maand verder is verbeterd. Uit cijfers van de Federal Reserve van Chicago bleek voorbeurs dat de economische activiteit in de VS vorige maand verder is gegroeid, daarnaast bleek de ontwikkeling in februari positiever dan eerder gemeld.

Donderdag, de laatste handelsdag van vorige week, sloot de Dow-Jonesindex 0,1 procent lager op 16.408,54 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent en de Nasdaq won 0,2 procent. Maandag wezen de futures op minieme openingswinsten voor de S&P en de Dow.

Gerelateerde artikelen