ECO22 sep '14 14:58

'Wall Street opent lager'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Wall Street opent maandag naar verwachting lager aan de nieuwe handelsweek.

EPA
EPA

Uitlatingen van de Chinese minister van Financiën zetten de stemming voorbeurs wat onder druk. Beleggers verwerken verder een tweetal stevige overnames.

De Chinese minister van Financiën Lou Jiwei liet afgelopen weekend weten dat China de economie niet extra zal stimuleren. Zelfs niet als economische indicatoren wijzen op ,,neerwaartse druk'' op de groei. Zijn woorden lieten speculatie daarover op de financiële markten verdampen.

Op macro-economisch staat een half uur na de openingsbel data over de bestaande huizenverkopen op de agenda. Verder bleek uit data van de Federal Reserve van Chicago dat de economische activiteit in de Verenigde Staten in augustus is afgenomen.

Overnames

Sigma-Aldrich stond flink hoger in de handel voorbeurs, na de bekendmaking dat het Duitse farmacie- en chemieconcern Merck de producent van chemicaliën en laboratoriummateriaal over wil nemen voor 17 miljard dollar (13,1 miljard euro). Aan het overnamefront werd ook bekend dat het Duitse technologieconcern Siemens de Amerikaanse toeleverancier aan de olie- en gasindustrie Dresser-Rand overneemt voor 7,6 miljard dollar.

Ook het Chinese webwinkelbedrijf Alibaba zal weer in de schijnwerpers gegaan. 'Baba' beleefde vrijdag zijn beursdebuut, dat de boeken ingaat als de grootste ooit, en sloot met een enorme koerswinst. In de voorbeurshandel toont het aandeel een kleine plus.

10 miljoen iPhones

Apple maakte bekend afgelopen weekeinde meer dan 10 miljoen nieuwe iPhones 6 en 6 Plus te hebben verkocht, een nieuw record. Van de modellen 5s en 5c werden vorig jaar kort na de introductie 9 miljoen stuks aan de man gebracht.

De hoofdgraadmeters van de aandelenbeurzen in New York sloten vrijdag met wisselend resultaat waarbij Alibaba alle aandacht opeiste. De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent in de plus op 17.279,74 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent naar 2010,40 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,3 procent in tot 4579,79 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen