ECO27 jul '14 13:28

'Malaysia Airlines zal crisis doorstaan'

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Malaysia Airlines zal de tragedies die de luchtvaartmaatschappij dit jaar hebben getroffen te boven komen en zal uiteindelijk als een sterker bedrijf verdergaan.

ANP
ANP

Dat stelt de commercieel directeur van het noodlijdende bedrijf, Hugh Dunleavy, in een ingezonden artikel in de Britse krant Sunday Telegraph.

Malaysia Airlines werd dit jaar geconfronteerd met twee vliegrampen binnen enkele maanden. In maart verdween een vliegtuig van de maatschappij van de radar tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Het toestel werd nooit teruggevonden en is naar alle waarschijnlijkheid neergestort in de Indische Oceaan. Deze maand werd vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne uit de lucht geschoten.

Malaysia Airlines kampte al voor die rampen met zware verliezen, door felle concurrentie en de hoge brandstofprijzen. De jongste ramp heeft volgens Dunleavy haast gezet achter de zoektocht naar mogelijkheden om de ondergang van het bedrijf, dat grotendeels in handen is van de Maleisische staat, te voorkomen. Daarbij liggen diverse opties op tafel, waaronder een gedeeltelijke verkoop aan nieuwe investeerders.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen