ECO24 okt '14 17:09

'Bijtellingsplannen raken leaserijders hard'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De aanscherping van de fiscale bijtellingsnormen door het kabinet raakt automobilisten die in een leaseauto rijden, hard.

ANP
ANP

Ruim een miljoen Nederlanders gaan er minimaal 100 euro per maand op achteruit als ze in 2016 een nieuwe auto leasen. Dat becijferde Martin Huisman, voorzitter van de Vereniging Auto van de Zaak, vrijdag tegenover radiozender BNR.

Mensen die nu bijvoorbeeld in een auto met 14 procent bijtelling rijden, gaan bij het leasen van een nieuwe auto in 2016 naar de 25 procent bijtellingscategorie, legt Huisman uit. ,,Netto zal de leaserijder dan 167 euro euro per maand meer betalen. Dat is 2000 euro per jaar en ruim 10.000 euro per leasetermijn.''

De kabinetsplannen konden donderdag ook al op grote kritiek rekenen van brancheorganisatie Bovag. Die vreesde vooral voor marktverstoring voor de autobranche. Bovag stuurt de Tweede Kamer een alternatief plan, waarbij het huidige aantal bijtellingscategorieën behouden blijft, maar de onderlinge verschillen kleiner worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen